English
- ORGANIZED BY IGCAT
ABOUT THE EUROPEAN YOUNG CHEF AWARD
The European Young Chef Award is an annual competition organised by IGCAT that gathers young culinary talents from the awarded and candidate European Regions of Gastronomy. Selected each year through local contests, finalists to the European Young Chef Award compete by innovating traditional recipes from their regions using local ingredients.
Under the theme Innovation on Tradition, the young chefs present and exchange knowledge about traditional dishes and local food products from their regions and then compete proposing their innovative reinterpretation of traditional recipes, judged by international chefs.
The European Young Chef Award is therefore an opportunity for finalists to learn about different food cultures from across Europe and establish a professional network, while promoting culinary innovation and sustainability using traditional cuisine and local produce.
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EYCA 2024
The 8th edition of the European Young Chef Award is organised and promoted by the International Institute of Gastronomy, Culture, Art and Tourism (IGCAT) and hosted by Sicily, European Region of Gastronomy awarded 2025. The competition will be held at IPSSEOA “Giovanni Falcone” - Giarre hospitality school on 27-30 November 2024 and will gather finalists from 8 European Regions of Gastronomy: Catalonia awarded 2016 and 2025 (Spain); South Aegean awarded 2019 (Greece); Slovenia awarded 2021; Menorca awarded 2022 (Spain); Saimaa awarded 2024 (Finland); Sicily awarded 2025 (Italy); Gozo awarded 2026 (Malta); and Harghita candidate 2027 (Romania).
Italiano
- ORGANIZATA DA IGCAT
COSA E' L' EUROPEAN YOUNG CHEF AWARD
L'European Young Chef Award è un concorso annuale organizzato da IGCAT che riunisce giovani talenti culinari provenienti dalle regioni gastronomiche europee premiate e candidate. Selezionati ogni anno attraverso concorsi locali, i finalisti dell'European Young Chef Award competono innovando le ricette tradizionali delle loro regioni utilizzando ingredienti locali.
Sotto il tema Innovazione nella tradizione, i giovani chef presentano e scambiano conoscenze sui piatti tradizionali e sui prodotti alimentari locali delle loro regioni e poi competono proponendo la loro reinterpretazione innovativa di ricette tradizionali, giudicate da chef internazionali.
L’European Young Chef Award è quindi un’opportunità per i finalisti di conoscere diverse culture alimentari provenienti da tutta Europa e creare una rete professionale, promuovendo al contempo l’innovazione culinaria e la sostenibilità utilizzando la cucina tradizionale e i prodotti locali.
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EYCA 2024
L’ottava edizione dell’European Young Chef Award è organizzata e promossa dall’Istituto Internazionale di Gastronomia, Cultura, Arte e Turismo (IGCAT) e ospitata dalla Sicilia, Regione Europea della Gastronomia premiata 2025. Il concorso si terrà presso l’IPSSEOA “Giovanni Falcone ” - Scuola alberghiera di Giarre dal 27 al 30 novembre 2024 e riunirà i finalisti da 8 Regioni Gastronomiche Europee: la Catalogna premiata nel 2016 e nel 2025 (Spagna); Premio Egeo Meridionale 2019 (Grecia); Slovenia premiata nel 2021; Minorca premiata 2022 (Spagna); Saimaa premiato nel 2024 (Finlandia); Sicilia premiata 2025 (Italia); Gozo premiato nel 2026 (Malta); e candidato Harghita 2027 (Romania).